Feszültségvizsgáló elérhető áron

Minőségi feszültségvizsgáló műszer
Minőségi feszültségvizsgáló műszer
Minőségi feszültségvizsgáló műszer
Minőségi feszültségvizsgáló műszer

A feszültség alatt lévő hálózatokat bővítés, javítás, karbantartás előtt mindenképp áramtalanítani kell. Ezt egyszerűen meg lehet oldani az FI relé lekapcsolásával. Ám, még ebben az esetben is megtörténhet, hogy egy rosszul bekötött vezetékben marad feszültség.

Ezért, mielőtt munkához látnánk, érdemes bevetni egy feszültségvizsgáló műszert. Ezzel könnyedén meggyőződhetünk arról, hogy van-e áram a vezetékekben.

Olykor a rossz szigetelésű kábeleknél előfordul, hogy nemcsak a fázisban van feszültség, hanem a nullban is, sőt, olykor a földelés is áram alá kerülhet. Ez általában az elavult hálózatoknál jellemző, de egy rossz kötés az újépítésű épületekben is előidézhet ilyesmit.

A feszültségvizsgáló többféle formában érhető el a muszeroazis.hu kínálatában. Ezek közül talán a legegyszerűbb és legismertebb a fázisceruza, ami fényjelzést használ a feszültség kimutatására. Hogyha felvillan a LED, amikor a vezetékhez érintjük vagy a konnektorba nyomjuk, akkor azt jelenti, hogy áram alatt van a hálózat. A modernebb feszültségvizsgáló digitális kijelzővel van ellátva.