A francia manikűr gyönyörű variációi

Francia manikűr
Francia manikűr

A manikűr terén is állandóan új trendek jelennek meg. Az ovális körmök mindig divatosak, a hosszú, hegyes típusok viszonylag újnak számítanak, a francia manikűr viszont valódi állócsillaga a körömdivatnak.

Újabb „hóbortok” mindig megjelennek, egyesek ahogy jöttek, úgy mennek, viszont bizonyos formák és színek mindig megmaradnak. A túlzóan hosszú és hegyes körmök az utóbbi évtizedben nagyon divatosak voltak, hiszen ezeken tudnak a legjobban érvényesülni a szebbnél-szebb kézzel festett minták.

Ugyanakkor ez a típus nem mindenkinek praktikus. A francia manikűr azért olyan közkedvelt, mivel ápolt, de nem túl erőltetett hatást kelt, egyszerűnek hat, mégis variálható. A klasszikus változatot bizonyára mindenki ismeri: természetes hatású alsó rész a körmökön, a végeken pedig fehér lakkal precízen meghúzott csík.

Gyerekjátéknak tűnik, de mégis szükséges hozzá a megfelelő technika. A francia manikűr is átesett egy kis frissítésen, ezért a szokásos modell helyett, képbe jöttek a különböző „french” variációk. A fehér lakk helyett használhatunk más színt a végekre. Divatos a kellemes barna szín, de a metálos hatásúaktól a csillámosakig minden szóba jöhet.

A francia manikűr elkészítésénél nem muszáj a csillogó lakkokhoz ragaszkodnunk, használhatunk mattot is. A végeken kötelezően megjelenő csík sem kell feltétlenül egyenes legyen, lehet íves is, ezen kívül egy-egy ujjra mintát is lehet festeni vagy strasszokat ragasztani.

A gellakk.com webáruházban természetesen a francia manikűrhöz nélkülözhetetlen lakkok is megvásárolhatóak, illetve komplett szett is található, amivel ilyen szép és nőies körmöket lehet készíteni.