A függönyök rendszeres tisztításának fontossága

Függönyök
Függönyök

A házban való takarítás alatt, nemcsak a rendrakást, a porszívózást és a portörlést kell érteni. Ezek mellett nagyon fontos a függönyök rendszeres tisztítása is. Ha ezt minden hónapban megtesszük, akkor nagyon sok betegségtől megóvhatjuk magunkat. A függönyökben felgyülemlett poratkák könnyedén alakítanak ki porallergiát az embereknél.

Hogy ezt megelőzzük, elég ha egy hónapban egyszer alaposan portalanítjuk és kéthavonta pedig kimossuk. Ha megtesszük ezeket az óvintézkedéseket, biztosra vehetjük, hogy nem kell a függönyökben levő rossztevőktől tartanunk. Nem is gondolnánk, hogy mennyi por gyűlik meg ott egy hónap alatt. Mivel a por felfelé száll, még a portörlőből és a porszívóból kiszálló por is mind ott gyűlik össze.

Tehát nem elég, ha a szoba alsó részeit portalanítjuk, mert a felsőre is gondolnunk kell. Szerencsére manapság könnyen tisztíthatóak a függönyök, legtöbbjük alján pedig címke jelzi, hogy mosógépben is moshatóak vagy csak kézzel. A takarítás során ezt a lépést ne hagyja ki!