Hasznos eszköz az akkus csavarozó

akkus csavarozó
akkus csavarozó

Végre nem kell többé a tekergőző kábelekkel szenvedni, amelyek sok esetben egyébként is gyárilag rövidek. Az akkus csavarozó nem más, mint egy kettő az egyben szerszámgép, ami kézi fúróként is használható, amennyiben képes a magas fordulatszámra.

Az akkus csavarozó legnagyobb előnye egyértelműen az akkumulátor, ami miatt többé már nem helyhez kötött a munkavégzés. A legnagyobb előny egyben hátrány is, mivel időnként tölteni kell, hogyha lemerül.

A modernebb változatokon már nyomon követhető az aktuális töltöttségi szint, így elkerülhetjük, hogy pont munka közben merüljön le az akkus csavarozó.

Érdemes a gép akkuját mindig töltött állapotban tárolni, akkor is, ha éppen nincs szükségünk a szerszámra. Az Li-ion akkuk elég hamar tönkremennek, hogyha sokáig lemerült állapotban hagyjuk ezeket. Idővel veszítenek a teljesítményükből, de ez a minőségi akkus csavarozók esetében több évre is kiterjedhet. Egy ilyen szerszámgép nagyon hasznosnak számít az ipari és otthoni környezetben egyaránt, főként a kompakt kialakításának köszönhetően.