Hatásos eszköz az ácskalapács

ácskalapács
Ácskalapács

Amikor egy szeget valahová be kell ütni, akkor egyértelmű, hogy milyen szerszám után kell nyúlni. Azonban meg kell említenünk, hogy az ácskalapács sok mindenre képes. A hagyományos kalapácsok azok a kézi eszközök, amelyek minden háztartásban jelen vannak.

Ezeket több feladatra lehet bevetni, ha valamit éppenséggel beütni szeretnénk. Valójában komoly evolúciója van az egyszerű felépítéssel rendelkező termékeknek, amelyek ősapja valószínűleg a kőbunkó lehetett. A szakmák kialakulásával megjelentek a specifikus jellemzők. Az ácskalapács esetében ez a villás vég, amivel a szegek kiszedése oldható meg.

A mágneses felület sem elhanyagolható, ami gyakran nyújt előnyt. A hagyományos fanyelet felváltotta az egybeöntött acél fogantyú, amit üvegszálas vagy gumírozott burkolat von körül a rezgések elnyelése céljával. Az ácskalapács többféle méretben és specifikációkkal vásárolható meg, ezért mindenki megtalálja azt a típust, amelyik a leginkább megfelel az egyedi és természetesen szakmai elvárásoknak.