Időben legyen fent a téli gumi!

Téli gumi
Téli gumi
Téli gumi

Biztonságos közlekedés és megfelelő tapadás. Ezt tudja garantálni a téli gumi, amely speciális technológiával lett kifejlesztve éppen azért, hogy mi teljes magabiztossággal ülhessünk a kormány mögött. A gyártók hosszú évek tapasztalatait használják fel, hogy évről évre olyan termékeket hozzanak létre, amelyek lecsökkentik a balesetek kockázatát.

Amennyiben teljesen biztosra akarunk menni egy adott típussal szemben, akkor az interneten számos tanulmányt és teszt eredményt találhatunk arról, hogy mit is jelent a téli gumi használata. Több métert is csökkenhet a féktávolság, ami szó szerint életeket menthet meg. A nyári termékek nem alkalmasak arra, hogy a hideg aszfalton megállják a helyüket.

Elég egy vékonyabb hóréteg és máris kezelhetetlenné válik a jármű. Természetesen a téli gumi sem csodaszer, és a jeges úton nem teszi lehetővé a száguldozást, de a normális vezetési körülményeket érezhetően feljavítja. Amint eljön az idő, vagyis tartósan +7 fok alá hűl a levegő, mindenképpen történjen meg a gumi csere!