Igenis szép a mintás tapéta

Mintás tapéta
Mintás tapéta

Több évtized után komolyan fontolóra kell venni a lakás felújítását, aminek a befejezésével mindenki együtt örülhet az új otthonnak. Sokan ilyenkor a mintás tapéta mellett döntenek, mert többet biztosít, mint az egyszerű falfestés, ami bizony nem mindig sikerül jól.

A mintás tapéta számtalan fajtája ismert. Az egyik, hazánkban is szívesen alkalmazott változat az úgynevezett natúr tapéta. Ez szimpla, nyers papír színű és az anyagában színezett papírból előállított, kisigényű tapétaféleség. Roppant olcsó, azonban ennek ára is van.

Mivel a fő alapanyag a színezetlen papír, ezért az a fény hatására igen hamar megsárgul. Emiatt ez élettartam nem mondható kielégítőnek. Az előnyomásos mintás tapéta is megemlíthető, ami az előzőével megegyező anyagból készül. Itt annyi az eltérés, hogy ez két vagy több színnel mintázott, vagy mintázással teljesen fedett tapétát takar.

Ezen mintás tapéta öregedése csak nagyon hosszú idő után válik szemmel láthatóvá. Emiatt is kedvelik sokan. Remekül néz ki bármilyen szobában. Végezetül nem maradhat ki a fond változat sem, ami mindig színvonalas papírból készül.