Igénybe vehető a TAO kedvezmény elektromos autó vásárlásához

TAO kedvezmény elektromos autó
TAO kedvezmény elektromos autó

Több indok szól amellett, hogy amennyire csak tudunk, igyekezzünk haladni a korral. Ez teljesen érthető, hiszen a folyamatosan változó világban csak így van esélyünk talpon maradni, főleg az üzleti életben. Például, ha adott a lehetőség a TAO kedvezmény elektromos autó vásárlására, akkor azt nem szabad elszalasztani. A gazdasági adó befizetését követően ugyanis csak rajtunk múlik, hogy annak egy jelentős részét hagyjuk elveszni vagy inkább a saját cégünk fejlesztésére fordítjuk.

A folyamatos befektetések nélkül amúgy is gyorsan hátrányba kerülünk, így érdemes állandóan keresni a kapaszkodópontokat, ahonnan plusz tőkét szerezhetünk bizonyos finanszírozások elvégzéséhez. A feltétel biztosított, tehát csak élnünk kell azzal és hamarosan egy új elektromos autó kormánya mögött ülhetünk, amivel bármikor útnak indulhatunk a céges ügyek intézése érdekében. De itt még nincs vége a sornak, mert más fontos gépészeti rendszerek cseréjére is igénybe vehető a TAO támogatás. Kis-, közép- és nagyvállalkozók esetében mégis ugyanolyan közös pont a jármű beszerzés, ami teljesen érthető.

Mekkora összegekre rúghat a TAO kedvezmény?

Amikor egy támogatásról van szó, akkor mindig kulcsfontosságú pontként jelenik meg a keretösszeg, amire számíthatunk. Az elektromos autó TAO kedvezmény esetében ezt több minden befolyásolhatja. Először is nem mindegy, hogy pontosan mekkora költség kerül befizetésre, ami a cég adózás előtti pozitív mérlegének legalább a 9 %-a. Ebből módunkban áll visszaigényelni ezen célra 70 %-ot. Arra semmilyen körülmények között nem számíthatunk, hogy csupán ebből megvételre kerül a jármű, viszont remek kiinduló tőkének számít.

Hosszútávon számolva figyelembe kell venni a megtakarítást is, amit azzal érünk el, hogy többé nem kell a hagyományos üzemanyagokra költenünk. Pozitív megítélése lesz cégünknek a hatóságok és vásárlók felől, abból adódóan, hogy környezetkímélő megoldásokba fektettünk. Ezzel későbbi kiadásokat előzhetünk meg, hiszen az egyre szigorodó jogszabályok hálójában nem lehet előre tudni, mikor jelennek meg újabb adók a belsőégésű motorokkal működő gépkocsikra, amelyek alól az elektromos autó felmentésre kerül.