Istenes versek, melyek több „nyelven” szólnak hozzánk

Istenes versek
Istenes versek
Istenes versek

Az Isten létezésével, illetve létének tagadásával kapcsolatos nézetek, viták, értekezések minden korban kulcsfontosságú kérdésekként voltak számon tartva, és ekképpen működnek manapság is. Az istenes versek nem csupán költő óriásaink tollából láttak napvilágot, hanem számos filozofikus alkatú ember versbe faragta gondolatait, hogy azokat idővel újra áttekinthesse és összegezze.

Vajon létezik két egyforma lélek, ki Istenről egyformán képes gondolkodni? Talán az istenes versek elolvasása következtében közelebb kerülhetünk az előbbi kérdés megválaszolására. Vannak értékes meglátások, melyeket esszében, naplóban, csupán körülírtan lehetne megkóstoltatni. A versek viszont több „nyelven” beszélnek.

Olvasmányainkban talán már összetalálkoztunk azzal a nézettel, mely szerint: minden, mi igazán értékes az tömör és mindig aktuális, akár az evangéliumok aranyszavai. Mindezt szem előtt tartván, azt is mondhatjuk, hogy az istenes versek a költők személyre szabott evangéliumai és/vagy szútrái, amelyeknek súlyos részei a füveskönyvek lapjain fognak támaszul szolgálni a keresők számára.