Javítja a közérzetet a maca

maca
maca

Az elmúlt évszázadokban, még inkább évezredekben az emberek különféle növényekkel igyekeztek karbantartani önmagukat. Laborok hiányában, a megfigyelésre és a tapasztalatra hagyatkoztak. A maca gyökér az Andok vidékén őshonos. Növeli az energiaszintet és a tapasztalat azt mutatja, hogy jó hatással van az immunrendszerre is.

A hegyvidéki embereknek igen fontos a jó energiaszint, hiszen különösen a magasabb területeken, ahol csökkent oxigénszint van, a maca növény a mindennapi élet fontos kiegészítője. Nem egyszerű a hegyekben dolgozni és a magashegyi klímában élni. A növényben található B, C és D vitaminok hozzájárulnak a mindennapi jó egészség kialakításához.

A maca a szuper élelmiszerek kategóriájába tartozik, hiszen fokozza az erőnlétet, a szellemi teljesítményt, segíti az izomerő megtartását és alakítását. Pozitív tapasztalatok mutatkoztak a változókori tünetek enyhítésében, ugyanis támogatja az endokrin rendszert, az agyalapi mirigyet és a mellékvesét is. A hormonrendszerre való hatással a menstruációs időszakot is megkönnyíti.