Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó: városi legenda volna csupán?

jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó
Jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó

Léteznek egyáltalán olyan elektromos járművek, amelyek vezetéséhez nincs szükség jogosítványra? Nos, a szóban forgó témát sok tévhit övezi, ám a KRESZ szabályainak ismeretében kijelenthetjük, jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó, mint olyan, nem létezik.

A nagyon lassan poroszkáló, általában kisebb falvakban közlekedő idős emberek tehát nem az aktuális törvényeknek megfelelően járnak el, amikor jogosítvány hiányában ülnek az elektromos jármű volánja mögé. Bár a rendőrök jelenleg még elnézőek, a tendencia azt mutatja, ez az engedékeny hozzáállás is változófélben van, a saját és mások biztonságának érdekében.

Azon járművekkel való közlekedéshez tehát, amelyek gázkarral képesek önállóan elindulni, már szükségünk van AM vagy B jogosítványra, annak érdekében, hogy a KRESZ szabályainak értelmében ne kövessünk el közúti vétséget. Kijelenthető tehát, hogy jogosítvány nélkül vezethető elektromos robogó nem létezik. Ha egy kereskedő így hirdeti meg az eladni kívánt modellt, a leendő vevőit informálja félre.