Karácsonyi lakásdekoráció, avagy a fa díszítése

karácsonyi lakásdekoráció
karácsonyi lakásdekoráció

December vége mindenki életében a várva-várt ünneplést jelenti. Megjelennek a vásárok, a hurka és a forralt bor, majd egyre többen töltik az idejüket a karácsonyi lakásdekoráció készítésével. A fenyőfa feldíszítése például könnyű feladatnak tűnhet, azonban érdemes néhány lépést figyelembe venni. Milyen színű a szoba?

Nem minden házban a fehér dominál, így érdemes egy gyors kört futni, mielőtt bevásárolnánk a rengeteg színű karácsonyi lakásdekorációból. A narancsos árnyalatokhoz illeni fog az arany és a piros díszek kombinációja, míg a hidegebb szoba a fehér és kék, zöld, ezüst változatokat fogja szeretni.

Ezután a fát állítsuk olyan helyre, ahol mindenki láthatja, mégsem lesz útban. Ha folyamatosan kerülgetnünk kell, előbb vagy utóbb valaki fel fogja dönteni. Itt lép be a képbe a biztonságos talp kiválasztása is, főleg ha a házban macska is lakik. A karácsonyi lakásdekoráció ezután az égők feltevését jelenti.

Próbáljuk meg úgy elhelyezni, hogy egyenletesen, az aljától a tetejéig legyen, az apró égőkből pedig használjunk minél többet. Amint készen vagyunk a világítással, jöhetnek az egyéb lógó díszek. A színben kiválasztott gömbök mellé, sokan szeretnek angyalokat, festett diót, titkos leveleket, diótörőt, apró rénszarvast és más figurákat akasztani.

A karácsonyi lakásdekoráció saját magunk által is elkészíthető, így még fontosabb lesz számunkra a fa végleges kinézete, de akár lehet ez közös családi program is. Utolsó lépésként tegyük fel a szaloncukrokat, majd kapcsoljuk le a villanyt és gyönyörködjünk.