Kelet hangjait közvetítik a tibeti hangtálak

tibeti hangtálak
tibeti hangtálak

Az élet ritmusának gyorsulása a test és a lélek harmóniáját célzó spirituális és testi gyakorlatok növekvő népszerűségéhez vezet. Ennek köszönhetően, napjainkban a jóga és a meditáció ősi hagyományai újjáéledtek. Amennyiben híve vagy a keleti kultúrának, akkor biztosan tisztában vagy a tibeti hangtálak funkciójával, amelyekből a webshopunk nagy választékot kínál.

A bámulatos kellékek a keleti tájakról érkeztek hozzánk, ahol több évszázada rituális hangszerként használják ezeket. Több fém ötvözetéből készülnek kézi kovácsolással, ezüst és arany hozzáadásával. Úgy vélik, hogy minél több összetevő van a tibeti hangtálak ötvözetben, annál gazdagabb a hangszer által reprodukált hangzás.

A legtöbb tálat Tibetben és Nepálban készítik, ahol buddhista szimbólumok, keleti motívumok, mantra szavak és egyéb minták kerülnek rájuk. Kellemes hangjuk és rezgéseik pihentető, lazító hatásúak. Segítenek a stressz, az álmatlanság, a migrénes fejfájás és a depresszió leküzdésében. A feng shuiban a tibeti hangtálakat talizmánként használják.