Kerékpár kosár a könnyebb tehercipeléshez

kerékpár kosár
Kerékpár kosár

A bicikli használata, mint közlekedési eszköz, nagyon bevált szokás a hétköznapokban. A városon belül történő közlekedés hatékonyan megoldható ezen járművekkel, viszont gyakran van szükség rajtuk plusz helyre a terhek cipelése során. Ennek érdekében beszerezhető első vagy hátsó kerékpár kosár, többféle méretben és kialakításban érhetőek el.

Vannak nagyon klasszikus és egyben modern megoldások, amelyek rattan, műbőr, műanyag, fém felépítést kapnak. A kerékpár kosár teherbírása tekintetében egyértelműen a hátsó variánsok azok, amelyek jobban megpakolhatóak, viszont ezekkel szemben megvan az az alapvető ellenérzés, hogy nincsenek szem előtt, így a beléjük való pakolás biztonsági kérdéseket vet fel.

Természetesen erre is találtak már megoldást a fejlesztők, lezárható fedél formájában. Az előre kerülő kerékpár kosár bár mindig kéznél van, de maximum 5 kilogrammig lehet bele pakolni. A kiegészítő elemek felszerelése általában nem követel meg szakmai hozzáértést és speciális szerszámot, így bármikor feltehetőek vagy levehetőek, a kihasználtság és úti cél függvényében.