Kezdjünk hamar gyerek biciklivel!

Biciklik kicsiknek és nagyoknak
Biciklik kicsiknek és nagyoknak

Minden évben elérkezik az ajándékozás pillanata. Legyen szó karácsonyról, szülinapról, a gyerek bicikli tökéletes választás lehet már egészen kicsi kortól. A mai nemzedék már telefonnal a kezében született, ami nem feltétlenül baj, de meglátszik a hétköznapi szokásaikon.

A legtöbben nem szeretnek kimenni a parkba a többiekkel, hanem inkább a különböző applikációkon beszélgetnek és játszanak. A gyerek bicikli úgymond megelőzheti a túlzott technikai függőséget, mivel már egészen fiatalkortól arra ösztönzi a piciket, hogy inkább a mozgást és a kikapcsolódást válasszák a képernyők helyett. Természetesen az internetnek is megvan a maga haszna, rengeteget lehet rajta kutatni és tanulni, azonban mindenkinek meg kell tanulnia az önfegyelmet kifejlesztenie.

Ráadásul minél fiatalabb valaki, annál könnyebben kisajátítja ezt a tulajdonságot. A gyerek bicikli izgalmas feladatnak ígérkezik a család legkisebbjei életében. Eleinte talán érdemes a kismotorhoz szoktatni őket, hogy tanulják az egyensúlyt és a hajtást. Ezután olyan speciális biciklit veszünk, aminek nincs pedálja és a gyerek löki magát vagy olyat, ami pótkerékkel van felszerelve.

Bár minden szülő maga dönt, de az utóbbi érdemesebb lehet, mivel így gyorsabban megtanulnak pedálozni, míg a plusz 2 kerék arra vigyáz, hogy ne üssék meg magukat. Amikor elérkezik az ideje a változásnak, akkor tovább lehet lépni vagy le lehet szerelni ezeket a kisméretű pótkerekeket. A gyerek bicikli nincsen évhez kötve, persze érdemes mindig a minőséget választani.