A kijelző csere teljes menete

Kijelző csere
Kijelző csere

Mi a teendő ha meghibásodik a mobiltelefonján a képernyő? Kijelző csere alkalmával, mindenképp ki kell kapcsolni a készüléket, illetve a kártyákat eltávolítani belőle.

Miután a hőlégbefúvó segítségével a ragasztást meglazítják, ami 80 fokos, egy műanyag pálcával óvatosan körbevágják a képernyő alatt, mindezt kellő figyelemmel, nehogy több kárt okozzanak benne. Figyelni kell arra, hogy pontosan a rézszigetelés alatt vágják el.

A telefon közepén is található ragasztó, így azt is el kell távolítani, szintén egy műanyag pálcikával. Ha nem kijelző csere céllal szedik szét a telefont nagyon kell figyelni, hogy az ne sérüljön. Ha a szétszedés megtörtént, akkor le kell választani az LCD-t és a szalagkábeleket az alaplapról.

Miután megszűnt az utolsó rögzítési pont, eltávolításra kerül a képernyő a készülékházról. Ezt követően beépítik az újat. Ha véletlenül az eredeti ragasztás nem ragadna, helyettesítik kellőképpen ragasztócsíkokkal, de csak az eredeti mentén. Ha az egész művelet megtörtént, egy teljesen új képernyő kerül a telefonra.