Könnyen készíthető környezetbarát mosószer házilag

mosószer házilag
mosószer házilag

A háztartásban használt mosószerek és tisztítószerek a mesterséges összetevőikből adódóan, amellett, hogy súlyosan károsítják a környezetet, az egészségre sincsenek kedvező hatással. A boltokban kapható fenntartható tisztítószerek a borsos áruk miatt elvehetik a kedvünket a környezettudatos életmód kialakításától.

Szerencsére azonban egyre több és több alternatíva létezik arra, hogy megtaláljuk, vagy esetleg saját magunk elkészítsük ezeket a mindennapos háztartási szereket fenntartható változatban. A mosószer házilag könnyebben elkészíthető, mint gondolnánk. Előnye, hogy mivel csakis természetes összetevőket tartalmaz, maximálisan környezetbarát, és a mosószerre allergiások is bátran használhatják.

Ezek a bőrbarát készítmények ugyanis nem okoznak semmiféle irritációt. A legkönnyebben elkészíthető mosószer házilag a mosószóda, mosószappan és víz keveréke, amelyet vadgesztenyével és különböző illóolajokkal is kiegészíthetünk. Öblítő helyett pedig az egyik leghatékonyabb megoldás az ecet használata.

Nem okozhat nehézséget az ablak tisztítása házilag

Nagytakarítás alkalmával rendszerint be kell iktatni egy alapos ablakpucolást is. Bár e tevékenység nem tartozik a háziasszonyok kedvencei közé, jól megválasztott ablaktisztító szerek használatával az ablak tisztítása házilag minden nehézség nélkül megoldható. Mint ahogy a háztartásban általában, ajánlott az ablaktisztításhoz is megkeresni a megfelelő természetes, környezetbarát tisztítószereket.

Ami nagyon fontos, sose használjunk ammónia tartalmú tisztítót, ugyanis az súlyos légúti irritációt okozhat. Ellenben, az olyan természetes anyag, mint a citromsav, bátran alkalmazható ablaktisztításhoz. Az ablakkeret vízzel való lemosása után permetezzünk az ablakra vízzel elkevert citromlevet és a hatás nem marad el.

A citromsav amellett, hogy kiválóan eltűnteti a makacs, zsíros szennyeződéseket, ragyogó, foltmentes felületet eredményez. Az ablak tisztítása házilag végezhető még a háztartás más területein is hatékonyan használt ecet és a szódabikarbóna felhasználásával, amelyek szintén környezet- és pénztárcabarát megoldások.