Könnyen kivitelezhető nappali ötletek

nappali ötletek
Nappali ötletek

A nappali a lakás fő helyisége, ahol összegyűlhet a család apraja-nagyja beszélgetni, társasozni, egy jó filmet megnézni. A vendégeket is általában itt fogadjuk, ezért a jó nappali ötletek igazán hasznosak lehetnek azoknak is, akik most tervezik kialakítani. A már berendezett nappalit is lehet kicsit újragondolni, csinosítgatni, praktikus tárgyakkal ellátni. Mindegy, hogy tágas vagy éppen kisebb, okosan berendezni bármelyiket lehetséges. Gondolatban szedjük elemeire a különböző bútorokat, kiegészítőket és nézzük át, mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez a helyisége az otthonnak valóban barátságos, kényelmes és persze esztétikus legyen.

A nappaliban mindig kiemelt helyet kap a kanapé és vele szemben a TV. Fontos szabály, hogy az ülőgarnitúra ideális helye az ajtóval szemben van. Az otthonszuletik.hu weboldal nappali ötletek rovata arra is felhívja a figyelmet, hogy az ülőgarnitúrát mindenképpen a szoba méretéhez alakítsuk. Fontos kérdés, hogy ide kell-e szekrény vagy elég egy komód, dohányzóasztal, polcrendszer. A nappali ötletek szerint nem ajánlott telerakni a teret méretes tároló bútorokkal vagy sokelemes szekrénysorral, de pár pakolós hely itt is megoldható. Nem mindenki tesz polcrendszert a lakás ezen részébe, azonban sokan szeretik a könyveiket, csecsebecséiket, fotóikat itt tárolni. 

Aki polcokat is választ ide, az figyeljen arra, hogy ne csak a praktikusság, hanem az esztétikusság elve is érvényesüljön! A nappali ötletek nemcsak a bútorokra térnek ki. Nagyon fontos a fal színének, dekorációinak a helyes megválasztása is. Lehet alkalmazni pasztellszíneket, de dönthetünk úgy is, hogy egy-egy falat harsányabbra festünk. Választhatunk kész színpalettából, de az egyes árnyalatokból teljesen újat is kevertethetünk. A tapéta újra nagy divat, lehet az egész szobát ezzel díszíteni vagy csak egy-egy falat.

A nappali ötletek fontos eleme a világítástechnika is. Az egyik alapvető szempont, amit szem előtt kell tartani, hogy a lakótér kellőképpen fényes legyen. Természetesen itt is több lehetőség áll a rendelkezésünkre. Tehetünk csillárt, rejtett világítást, ahogy kisebb és nagyobb lámpákat is a különböző részek még jobb megvilágítása érdekében. Ha ezekkel megvagyunk, akkor jöhetnek a lakástextíliák, különféle kiegészítők. A szép függöny már önmagában is díszíti a teret, a szaküzletekben pedig hatalmas választék áll rendelkezésünkre. A nappali ötletekből egyszerűen megtudhatjuk, hogy milyen bútorokat, kiegészítőket érdemes használni, hogy a helyiség barátságos, otthonos hangulatot árasszon.