Környezetbarát mosást biztosít a mosódió

Mosódio fa
Mosódio fa
Mosódió fa

Annak ellenére, hogy nagyon sokakban még mindig nem eléggé tudatosult, hogy személyesen is lehet tenni a környezet védelme érdekében, vannak, akik már odafigyelnek erre. Hiszen pl. a mosások gyakorisága egyenes arányban áll az itt elhasznált vegyszerek mennyiségével.

Az innen származó víz csak megtisztítás után kerülhetne vissza a természetbe. A mosódió az egyik lehetőség arra, hogy környezetbarát módon legyenek tiszták a ruháink.

Ugyanis ez az anyag egy indiai fa termésének héja, tehát néhány mosás után egyszerűen akár a komposztra is tehető, hiszen növény. A mosódió egy kis zacskóban kerül a ruhák közé. Ezek a vászonzacskók a dió mellett találhatók a csomagban.

Aki inkább a folyékony mosószereket kedveli, az kifőzheti a héj hatóanyagait, és így is használhatja. Ez a folyékony változat akár mosogatásra, hajmosásra vagy tisztítószerként is megfelel. Mindenképp figyelni kell arra, hogy a mosódió a vászonzacskóba helyezve 2-3 mosásra elegendő. Egy mosás után nem kell kidobni. Akinek hiányzik az illat, annak mosóparfümöt ajánlunk.