Körömvirág kivonattal készült baba testápoló

baba testápoló
Baba testápoló

A körömvirág és a kamilla olyan növények, amelyeket a hagyományos népi gyógyászat nagyon széleskörűen használ önállóan is, de különféle készítményekben is. Éppen ezért, a baba testápoló összetevői között is kiemelkedő helyet foglalnak el ezen növényi kivonatok, hiszen már a legkisebb kortól használhatóak. A baba testápoló használatát sokan feleslegesnek tartják, de ha nem is napi rendszerességgel, azért néhány naponként érdemes alkalmazni.

Az első időszakban sok új dolognak van kitéve a baba bőre, ezért nem mellékes a megfelelő ápolás. Sajnos nagyon sok ismert gyártó készítménye tartalmaz különféle kőolaj származékokat, amelyeknek felszívódási képessége nagyon rossz, de emellett káros anyagok is lehetnek bennük.

Az igaz, hogy ezek a krémek árfekvése alacsonyabb, mint a tisztán növényi összetételűek esetében. Azonban ez utóbbiak haszna messze túlszárnyalja az árúkat. A növényi alapanyagokból készült baba testápoló enyhe illatú és jól felszívódó. Már a használat után gyorsan ruhát lehet adni a babára anélkül, hogy a krém összekenné azt.