Lassan kevés lesz a fényképes önéletrajz

Fényképes önéletrajz
Fényképes önéletrajz

Ha valaki munkát keres, akkor az első lépés az, hogy leül és megírja a szokásos, sablonos CV-t. Azonban a jól bevált fényképes önéletrajz nem tudja visszaadni azt, hogy kik is vagyunk valójában, mihez értünk igazán, milyen munkakörnyezetben tudjuk a maximumot nyújtani.

Az a fajta dokumentum csak arra képes, hogy megmutassa, milyen iskolákba jártunk és milyen munkahelyeken dolgoztunk. Manapság viszont ez kezd kevésnek bizonyulni, és felmerült egy olyan igény, hogy tömören, de mégis részletesebben mutatkozhasson be a munkavállaló.

Ehhez azonban szükséges volt egy modern újítás, ami meg is született. Ez pedig a webes önéletrajz. Valójában nem hivatott kiváltani a hagyományos fényképes önéletrajzot, jelenleg inkább afféle kiegészítésként szolgál.

Azonban nem kizárt, hogy pár éven belül teljesen átveszi a hagyományos CV-k helyét. Ugyanis ezzel a webes megoldással sokkal többet elárulhatunk magunkról úgy, hogy mégis tömör és lényegre törő marad a kivitelezés, ami a fényképes önéletrajznál is lényeges szempont.