Legyen okosan megoldva a szállítmányozás!

Szállítmányozás
Szállítmányozás

Egyre nagyobb szerep jut annak, hogy adott termékeket esetenként több 1000 kilométerre lehessen eljuttatni, minden probléma nélkül. A hazai vállalkozások jelentős része él abból, hogy Európa távoli országaiból vásárol például gyümölcsöket, zöldségeket és azokat még a szállítmányozás költségeit beszámítva is olcsóbban adja, mint a helyben termelt változatokat. Hogy lehetséges ez? Főként a felhasznált technológia fejlődésének hála és az egyelőre még relatíve alacsonyan lévő üzemanyagköltségek jóvoltából.

A szállítmányozás kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy a piacon, nagyáruházakban holland, spanyol paradicsom, krumpli vagy éppen fokhagyma vásárolható meg. Természetesen ez az itteni termelők szemszögéből nézve nem annyira előnyös és örömteli, de azok, akik csak eladással foglalkoznak, minden lehetőséget megragadnak a nagyobb profit eléréséért. Hogyan történik a szállítmányozás? Bármennyire is meglepő, főként közúton zajlik mindez. Csak kevés áru érkezik vonattal, légi úton, netán a vízen.

Hatalmas raktérrel ellátott kamionok járják az autópályákat és szelik az aszfaltot megállás nélkül. A szállítmányozás olyan szintre fejlődött, hogy bizonyos cégek kimondottan csak erre a szolgáltatásra specializálódtak. Rendelkezésükre áll minden fontos eszköz és tudás, hogy akár egyetlen nap leforgása alatt 700 kilométeren belül bármilyen helyre eljutassák a rakományt. Tudjunk meg többet a részletekről a palmsped.hu webfelületen!

Ha nem akarunk vagy egyszerűen nincs szükségünk egy hatalmas kamion kibérlésére, akkor is van hatékony megoldás, mert a szállítmányozás több méretű járműn megtörténhet, de van lehetőség részrakományos fuvarozásra, amikor néhány cég osztozik az adott raktéren. A gyors és pontos szállítmányozás teljesen alapfeltétel, amiben nem fogunk csalódni. A kontinens legtávolabbi részeiből is megérkezik 4-5 napon belül a kívánt rakomány. Mindezen feltételek biztosításával, az üzlet szárnyalni fog és még a konkurenciától sem kell tartanunk. Ha megoldottuk a szállítmányozás kérdéskörét, akkor szó szerint határtalanul kereskedhetünk.