Már érvényes a kata 2015

Nem egyszerű eligazodni az adóelőírásokban
Nem egyszerű eligazodni az adóelőírásokban
Nem egyszerű eligazodni az adóelőírásokban

Bármilyen furcsán is hangzik, az adóhatóság érdeke nem az, hogy ellehetetlenítse a vállalkozásokat. Persze az érintettek véleménye nem mindig ez, hiszen gyakran érzik úgy, hogy zsákutcába jutottak valamilyen új rendelkezés kapcsán. Cégünk adótanácsadással foglalkozik, ezért alaposan áttanulmányoztuk a kata 2015 új rendelkezéseit.

Természetes, hogy az adóhatóság célja az állami bevételek növelése, de ezt csak úgy érheti el, ha teret enged a vállalkozásoknak. Komolyabb változásokat nem tartalmaz a kata 2015, de mint minden adónemnél, itt is figyelemmel kell követni, hogy mi az aktuális előírás.

Általában egy naptári év végével mindig változik valami a szabályrendszerben. Ez érvényes a kata 2015 új rendelkezéseire is. Cégünk feladata ezen változások követése, hogy mindig naprakész információval tudjunk megbízóink rendelkezésére állni.

Ugyanis ezzel tudjuk csak biztosítani, hogy a szolgáltatásainkat használó cégek a törvényi rendelkezéseknek megfeleljenek. Az adózási törvények be nem tartása egyre többe kerül, tehát nem nagyon éri meg kockáztatni.