Megőrzi az alapanyagok frissességét az öntöttvas wok

öntöttvas wok
öntöttvas wok

Az ázsiai konyha minden kedvelőjének, valamint azoknak, akik értékelik a drága idejüket, de rajonganak az egészséges táplálkozásért, ennek a terméknek ott a helye a konyhájában. Az európaiak konyhaszekrényében egyre gyakrabban fellelhető az öntöttvas wok, amit az egyedi jellemzői miatt szeretnek annyira. A kúpos forma segít az ételek egyenletes sütésében, mert a láng egyszerre éri az edény falait.

A különleges serpenyő belsejében lévő élelmiszerek lédúsak maradnak, felül pedig azonnal ropogós kéreg képződik rajtuk, ami megakadályozza a vitaminok és az ásványi anyagok távozását. Az öntöttvas wokban történő főzéshez kevesebb olajra van szükség, mint egy hagyományos serpenyőben. Ez az edény sok időt takarít meg a háziasszonyoknak, mert az étel nagyon gyorsan elkészül bennük.

Ezen kívül ez a konyhai eszköz ideális a különféle ételek főzéséhez, például a pilaf, a húsos burgonya, de akár a szalonna készítéséhez is. Az öntöttvas wok egyéb előnyei között meg kell még említeni a tartósságot és a biztonságos alapanyagok használatát.