Melyek a koleszterin diéta szabályai?

koleszterin diéta
Koleszterin diéta

Sajnos, Magyarországon a legtöbb személynek magas a koleszreinszintje, mert helytelenül táplálkozik. Ezért javasolt a koleszterin diéta betartása, amivel szintén jókat ehet és ihat, csupán kicsit oda kell figyelnie magára. A legfontosabb szabály, hogy kerülni kell a telített zsírsavakat. Ajánlott elengedni a zsíros ételek fogyasztását, a húsokat, a süteményeket, valamint a kelt tésztákat. A koleszterin diéta a folyadékok bevitelére is kitér. Lehetőség szerint érdemes kerülni a tehéntejet és inkább növényi tejjel javasolt azt pótolni.

Természetesen azonnal ki kell zárni az alkoholt, illetve a cukros üdítőket. A tiszta víz, legyen az mentes vagy savas, kiválóan hat a bőrre és a szervezetre, valamint a teák fogyasztása szintén javasolt. A koleszterin diéta valójában a teljes értékű növényi alapú táplálkozásra fekteti a hangsúlyt, halakra, magvakra és rostban gazdag gabonákra hívja fel a figyelmet. Ezekkel elérheti az egészséges szervezetet és meglátja, hogy sokkal jobban fogja érezni magát a bőrében. Mint mindenből, úgy a vitaminokat is túl lehet adagolni.

Oda kell figyelni a D-vitamin túladagolás elkerülésére, mert néha az élelmiszerek is el vannak látva ezzel. Nem kell aggódni azoknak, akik imádják a napozást, mert a napsugarak által nem lehet túladagolást kapni. A tünetek valójában a mérgezéshez hasonlóak: hányinger, fejfájás, szomjúságérzet, vizelési inger, izomgyengeség, levertség, étvágytalanság.

A D-vitamin túladagolás tehát nem játék, mert könnyedén pokollá teheti a mindennapokat. Az ajánlott napi bevitel a 4000 NE, ennél nagyobb mennyiséget szedni hosszútávon káros lehet. Természetesen más a mennyiség határa a kisbabáknál, akiket szintén túl lehet adagolni. Érdemes jobban utána olvasni a témának, mert sok hasznos tanácsra tehet szert. Látogasson el az osimagnezium.hu weboldalra, ahol többet tudhat meg a D-vitamin túladagolásról! Hasznos cikkeket olvashat még egyéb vitaminokról, azoknak előnyeiről, valamint az egészséges életmódról. Törekedjen Ön is a teljes életre!