Európa peremén, az Égei-tenger szívében, a muskotály szőlőtőkéket a Nap táplálja és a tengeri szellő tartja hűvösen. A Metaxa utánozhatatlan szellemiségű karakterét éppen ez a muskotály bor koronázza meg.
Ez a nemes szőlőfajta az ókor óta a legmagasabb aroma koncentrációjú borokat adja. Az italkészítő mester a legjobb muskotályokat választja ki, így hozva létre az ital jellegzetes simaságát.
A Metaxa egyszerűen az ókori Görögország egy palackba zárva. Gyönyörű színe és zamatos íze minden szeszesital rajongót rávesz egy újabb pohárka elfogyasztására. A legjobb Metaxa több, mint csupán egyes komponensek összessége, mivel a tökéletesség keveréke. A csillagokkal besorolt minősítés a palackon azt jelzi, hogy a párlat legalább hány évig érlelődött a hordóban.
A Metaxa korától függően aszalt gyümölcsök, méz, karamell, étcsokoládé és tölgy ízét hordozza, sima és ízletes lecsengéssel. Ez a mennyei ital, ami nem egészen brandy és nem is konyak, olyan görögországi utazásra visz, amit újra és újra meg akarunk majd tenni.