Milyen követelményeknek felel meg a tetőfólia?

tetőfólia
tetőfólia
Az épületek külső határoló szerkezeteinek meg kell felelniük a legújabb, egyre csak szigorodó követelményeinek. Nincs ez másképp a tetőfedés esetében sem, ahol a tetőfólia egy alapvető kiegészítővé nőtte ki magát. Lehet, hogy több évtizede a tetőfedés nem volt más, mint a tetőhéjalás elkészítése, ami az akkori építési szokások ismeretében teljes mértékben elég is volt a vízzáróságot illetően.
Napjainkban azonban sok helyen egyértelmű, hogy a tetőtér egy fontos funkciót tölt majd be. A hasznosított tetőterekbe és padlásterekbe a nedvességre fokozottan érzékeny anyagok kerülnek, amiket kötelező megvédeni. Ezt a célt szolgálja a tetőfólia, ami a vízzáró cserépfedés alatt minden esetben vízhatlanságot biztosít. A modern cserepek olyan összetett rendszereket képeznek, amiknek legalább olyan fontos eleme a profi tetőfólia, akárcsak a héjalás.

Kétségtelen, hogy ennek a legfontosabb feladata, hogy a cserépfedés alá bejutott csapadékot, legyen az hó vagy épp eső, teljes mértékben el tudja vezetni az eresz alá. Nyilván, ha a cserépfedés professzionális módon történt, akkor csak minimális mennyiségű nedvességgel kell megbirkóznia ennek. A megfelelő vízzáróság biztosítása azonban csak egy elvárás a sok közül, ami a tetőfólia követelményei közé sorolható.

Bővebben a tetőfóliák szerepéről az epitoanyag.hu oldalon lehet olvasni

Mit kell még tudnia a jól megválasztott fóliának? Igazán lényeges még a páraáteresztő képesség, az UV-álló jelleg és természetesen a szakítószilárdság. Erről még bővebben lehet olvasni az epitoanyag.hu oldalon. Világos hát, hogy nem csupán egy vékony fóliáról van szó. Hosszú időnek kellett eltelnie, amíg a jól ismert mezőgazdasági, illetve építési fóliától a folyamatos fejlesztések révén eljutottunk a többrétegű, páraáteresztő, UV-álló fóliákig.
Erről is bővebben lehet informálódni a fent említett weboldalon. Nyilván itt a vásárlás lehetősége is adott, amivel egyre többen élnek. A forgalmazó bővebben bemutatja az oldalán azokat a termékeket, amikben maximálisan meg lehet bízni, így mindenki meg tudja hozni a számára legideálisabb döntést.