Milyen megtakarításai vannak félretéve, ha jön a baj?

Megtakarítás kalkulátor
Megtakarítás kalkulátor
Megtakarítás kalkulátor

A munkaerő-piaci helyzetről, a gazdaság mélypontjairól, vagy az elhelyezkedés és megélhetés nehézségeiről manapság lépten-nyomon hallunk. Legtöbben éppen a nem várt helyzetekre igyekeznek takarékoskodni, ehhez pedig kifejezetten jól jön, ha olyan keretek között van lehetőség, melyeket a biztosítók ajánlanak. A pénzügyi szakemberek is úgy vélik, hogy napjainkban az előtakarékossággal egybekötött életbiztosítások bizonyulnak a leginkább népszerűnek, hiszen ezek nem csak remek megtakarítási lehetőséget teremtenek, de kiegészíthetőek akár életbiztosítással is.

A biztosítási piacon az életbiztosítások egyedülálló helyet foglalnak el, és bár még mindig sokan döntenek az úgynevezett kockázati életbiztosításnak nevezett termék mellett, de a vegyes életbiztosítások és leginkább a megtakarítással kombinált, úgynevezett unit-linked életbiztosítások is kiemelt népszerűségnek örvendenek. Mielőtt letenné a voksot egyik vagy másik mellett, ajánlott akár szakember segítségével átgondolnia, hogy milyen célt szeretne elérni a biztosításkötéssel. Nem mindegy, hogy szeretne- e takarékoskodni, vagy egyedül azt tartja fontosnak, hogy a kockázati esemény bekövetkeztekor kerüljön a szerződött összeg kifizetésre.

Manapság, amikor a nyugdíj előtakarékosságról és az öngondoskodásról olyan sok szó esik, érdemes a biztosítók ajánlatai között e téren is tájékozódni, hiszen a nyugdíjas évek anyagi biztonságáért a legtöbbet ilyen módon tehet. Annak érdekében, hogy a több évtizeden át fizetett biztosítás végül ne okozzon csalódást, fontos saját elképzeléseivel és elvárásaival összhangban választani a több száz aktuális biztosítási ajánlat közül.