Minden egy helyen Erdély időjárásáról

Erdély időjárás
Erdély időjárás

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az időjárási viszonyokat figyelembe véve, manapság már bármi megtörténhet. Erdély időjárás tekintetében szintén elég változékony régiónak tekinthető, ami főként a domborzatának köszönhető, ami jelentős különbségeket eredményez az éghajlat szempontjából.

Erdély időjárását illetően a kontinentális éghajlati kategóriába sorolható, viszont a nyugati területeken a mediterrán hatások is megfigyelhetőek, mint például Temesközben és a Szörénységben.

Ez főként az atlanti-óceáni hatásoknak köszönhető. A változékony hőmérséklet értelemszerűen változékony időjárást eredményez, ami egész évben jellemző, de főként tavasszal és ősszel a legnagyobb a régiónkénti ingadozás.

Az aktuális és a várható Erdély időjárással kapcsolatban pontos adatokat találhatunk az idojaras.ro weboldalon. Ennek köszönhetően jobban fel tudunk készülni, mielőtt útnak indulunk. Minél jobban kihasználjuk az időjárás előrejelzéssel kapcsolatos lehetőségeinket, annál a kisebb az esély arra, hogy az utunk során nem várt szituációba keveredünk.