Mindig izgalmas a sárkányreptetés

sárkányreptetés
Sárkányreptetés

A gyerekek, de a felnőttek is kedvelik a természeti elemekkel való játékokat. A tűz, a víz, a levegő és a föld elemek nagyon sok módon megszólíthatóak játék közben. Az embert a végtelenség érzése keríti hatalmába sárkányreptetés közben. Régen nádból vagy vékony pálcákból és papírból készültek a sárkányok, ma pedig a leggyakrabban sokszínű műanyagból.

A klasszikus favázas sárkányreptetés minden esetben nagyobb kihívás, hiszen a készítést a kezdetektől kell elvégezni, kötözgetni, papírokat vágni, spárgával hosszú sárkányfarkat szerkeszteni. Teljesen mindegy, hogy ki melyik utat választja, a lényeg, hogy a sárkányreptetés kicsiknek és nagyoknak is nagyon jó móka. Fontos, hogy legyen valamennyi légmozgás, hiszen a szél kapja fel a sárkány vitorláját és a reptető némi ügyességgel a magasba viszi.

Legjobb olyan helyet választani, ahol nincsenek villanydrótok és fák. A legjobb erre a célra egy tisztás vagy rét. A városban sem lehetetlen a sárkányreptetés, de sokkal több az akadály, mint a természetben. Aki eleget gyakorolt, az akár röptető versenyen is részt vehet, mivel a sárkányreptetés kedvelői ezt is összehozták. Az igazán profik nagy sárkányokkal indulnak, hiszen ezek több zsinegre kötve maradnak a levegőben.

Ezeket nehezebb irányítani mint a kicsiket, viszont gyönyörű színeikkel és formáikkal már nagy távolságról is felhívják magukra a figyelmet. Éppen ezért, repülőterek és autópályák közelében nem megengedett ez a tevékenység. Ez utóbbitól 500 m-re, a repterektől, pedig 5 km-es távolságon belül nem szabad sárkányozni.