Mire ügyeljünk az elektromos hőlégfúvó alkalmazásakor?

elektromos hőlégfúvó
elektromos hőlégfúvó

Számos hasznos szerszámgép kapható az üzletekben, amelyek elengedhetetlenek rengetegféle otthoni barkácsolási munkálathoz. Az elektromos hőlégfúvó is sok esetben válhat a hasznunkra.

Vannak azonban olyan alapszabályok, amelyekre okvetlenül ügyelnünk kell az alkalmazásakor. Mint a legtöbb kézi masinánál, úgy itt is csatlakoztatni kell a tápkábelt az áramforráshoz, azonban itt a bekapcsoláskor fokozottan vigyázzunk, hogy mindig a kezünkben fogjuk a készüléket, ugyanis fontos a szellőzőnyílásokat szabadon hagyni.

Egy modernebb elektromos hőlégfúvó gép kijelzővel is rendelkezik, ami megjeleníti a hőmérsékletet, valamint a légáramlás beállításokat. A hőfokot mindig és mindenkor tartsuk az ellenőrzésünk alatt!

Érdemes a munkadarab egy eldugottabb felületén tesztelni a hő erősségét, ahol az eredmény kevésbé vagy egyáltalán nem látszik meg. A legtöbb elektromos hőlégfúvóhoz kisebb-nagyobb speciális célokra alkalmazható fúvókák is csatlakoztathatóak, amelyek nagy segítségünkre lehetnek. Tárolás előtt az eszközt és minden tartozékát legalább félórán keresztül hagyjuk hűlni!