Mit jelent az alacsony diasztolés érték?

alacsony diasztolés érték
alacsony diasztolés érték

Szinte népbetegségnek számítanak Magyarországon a vérnyomással összefüggő egészségügyi problémák. Nehéz hiteles információkat kapni az alacsony diasztolés érték és a pulzus összefüggéseiről, ezért érdemes kissé körüljárni a témát. A szisztolés és a diasztolés érték egyaránt a vérnyomást méri, előbbi az artériában mutatja meg a szív összehúzódásakor tapasztalt nyomást, a diasztolés érték pedig azt jelzi, hogy mennyi a vér nyomása a szívverések között. Alacsony diasztolés érték a kor előrehaladásával állhat elő, amikor a szisztolés érték nőhet.

A magas szisztolés értékre kapott vérnyomás gyógyszerek képesek túlzott mértékben levinni a diasztolés értéket. Ez a helyzet egy ingadozó vagy tartósan magas pulzusszámmal együtt sok kockázatot rejt magában. A magas pulzusnyomás okozhatja az artériák rugalmasságának csökkenését, ily módon kihat a szív vérellátására is. Tehát az alacsony diasztolés érték és a magas pulzus között van összefüggés, amit okozhat a magnéziumhiányos, egészségtelen táplálkozás is.

A magnéziumhiány tünetei jól láthatóak

Érdemes figyelnünk arra, hogy a mindennapi táplálkozásunk során olyan ételeket fogyasszunk, amelyek tartalmazzák a szervezetünknek szükséges ásványi anyagokat. Súlyos, ám nem kezelhetetlen gondokat idézhet elő a magnéziumhiány tünetei, hiszen ez az anyag hatást gyakorol számos részünkre, többek között az idegrendszerre. A migrénes fejfájás is jelentkezhet a magnézium hiánya miatt, de egyéb egészségügyi problémákat szintén okozhat.

A magnéziumhiány tünetei közé sorolható a krónikus fáradtság, álmatlanság, izomgörcsök, fülzúgás, de a szimptómák megmutatkoznak az érintettek bőrén is. A kevés alvás ugyanis jól látható nyomokat hagy a bőrön, szorongással együtt pedig fokozza az öregedési folyamatokat. A magnézium hozzájárul az izmok ellazításához, a szorongás és a görcsök feloldásához, amitől jóval simább, puhább lesz a bőrünk is. Amint látjuk, a magnéziumhiány tünetei észrevehetőek a belsőnkön és a külsőnkön egyaránt, nekünk csak figyelnünk kell a jeleket és pótolni ezt a nélkülözhetetlen ásványi anyagot, ha szükséges.