Mit tud a profi benzinmotoros fűnyíró?

benzinmotoros fűnyíró
benzinmotoros fűnyíró

A mai napig ez az egyik legelterjedtebb fűnyíró fajta. A benzinmotoros fűnyíró, ahogy a neve is mutatja, nem árammal, hanem üzemanyaggal működik, pontosabban benzinnel. Aki egy ilyen modell mellett dönt, az valószínűleg nem akarja folyton kerülgetni a kábelt a munka közben, vagy esetleg tudja, hogy olyan helyen kell dolgozzon, ahol nincs lehetőség a vezetékes áram használatára.

A benzinmotoros fűnyíró számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Ennek a legfőbb pozitívumai közé sorolható az, hogy jó a vágásszélessége és a vágásmagassága, illetve a fűgyűjtő is sok modellnél megfigyelhető. Az ezen funkciókért felelős kiegészítők általában egyszerűen levehetők és feltehetők.

A fűgyűjtő mérete is változó, anyaga lehet műanyag vagy textil. A korszerű benzinmotoros fűnyíró fajták esetében sokat számít a markolat állíthatósága, a biztonsági kapcsoló megléte, és az is jó, ha a gépet össze lehet csukni. Fontos még azt tudni, hogy egy ilyen modellt először mindig fel kell tölteni olajjal, mert csak anélkül lehet megvásárolni.

Sokan azzal a kérdéssel fordulnak a forgalmazókhoz, hogy van-e önjáró benzinmotoros fűnyíró? Rengeteg vásárló nagy örömére, a válasz igen, hiszen több gyártó is foglalkozik az önjáró fűnyírók fejlesztésével, gyártásával. Ez akkor jó választás, ha nagyobb, összefüggő, szabad fűfelületen kell használni a gépet.

Ahol sok a gyeptárgy, bokor, virágágyás, oda célszerűbb kisebb, könnyebb típust beszerezni, amivel könnyen tud majd forgolódni és mozogni a tulajdonos. Aki biztosra akar menni, nyugodtan dönthet egy Makita benzinmotoros fűnyíró mellett. De bátran megvehető még a Hitachi vagy épp a McCulloch termék. Ezek megbízható brandek.