Munkacipő a kemény körülményekhez

munkacipő
munkacipő

A minőségi munkavédelmi ruházat, akár életet is menthet. A munkacipő speciális kialakítással rendelkezik, ami megóvja a viselőjének a lábát a különféle sérülésektől. A kemény acélbetéttel rendelkező orr és sarok rész véd az ütések ellen. Ha egy nehéz tárgyat ejtünk a lábunkra, akkor sem fogunk felszisszenni a fájdalomtól, a felsőrész különleges kialakítása miatt.

A munkacipőt a gyártók különböző előírásoknak megfelelően tervezik meg. Ezzel minimalizálva a balesetek lehetőségét, amelyek a silány kivitelezés miatt következhetnének be. Ebből következik, hogy a munkacipőket több kategória szerint lehet osztályozni. Például a villanyszerelők nem ugyanolyan lábbeliket viselnek, mint az építőmunkások. Bár első ránézésre bőven akad hasonlóság, a titok mégis az anyaghasználatban és az eltérő tervezésben rejlik.

Ami viszont megegyezik minden modell esetében az nem más, mint a kényelem. Értelemszerűen kényelmetlen körülmények között jelentősen visszaeshet a termelőképesség és a munkakedv. Egy prémium munkacipő azonban rendkívül kényelmes. Általában energiát elnyelő sarokkal rendelkeznek, ami megkönnyíti az állást és a járást egyaránt.

Ez egy lényeges szempont, főleg több órányi megerőltető fizikai munka esetén. A talp csúszásgátló anyagból készül. Ennek például a szerelőműhelyekben van nagy jelentőséget. Egy olajfolt elég veszélyes balesetforrás lehet, hogyha nem viselünk olyan helyen megfelelő munkacipőt. A maró vegyi anyagokban sem jó móka topogni. Viszont egy kiemelkedő munkacipővel még ez sem lehet akadály. Ezért olyan fontos, hogy mindig az adott munkakörülménynek megfelelő változatot válasszunk.