Nagy teherbírású polc raktárakba és csarnokokba

Nagy teherbírású polc
Nagy teherbírású polc

Egy raktár vagy csarnok kialakításánál fontos kérdést vet fel, hogy miként lehet berendezni azt költségkímélő módon, mégis stabil és jól terhelhető elemekkel. Ilyen helyiségekbe a nagy teherbírású polc az ideális, mivel nagymennyiségű vagy nagyobb súlyú árut nem akármilyen tároló rendszer bír el.

Fontos az anyag is, vagyis a fémből készültek igen praktikusak és tartósak, mivel a felület festett vagy horgonyzott, így az oxidáció elkerülhető. Mellette az ár is sokkal megfelelőbb a fémnek köszönhetően, hiszen kevesebbe kerül így, mintha fát használtak volna a gyártásnál.

A polcok két csoportra oszthatóak: a csavaros és a csavar nélküliek. Mindkét típus nagyon egyszerűen összeszerelhető és a szállítás szempontjából is előnyös, mivel elemekre szedhető. Fontos tudni, hogy bármilyen méretű polcrendszer kialakítható.

A speciális, nagy teherbírású polc például az állványrendszereknek és a gumitárolóknak tökéletesek. Nagy teherbírású polc megvásárolható használtan, ami a funkcionális értékéből semmit nem von le, mindössze esztétikai szempontból lehet fontos.