Nagyszerű hobbi a gyertyaöntés házilag

gyertyaöntés házilag
Gyertyaöntés házilag

Szerencsére, egyre inkább felértékelődnek azok a lakberendezési és dekorációs tárgyak, amit saját kezűleg készítünk. Akik szintén ilyen darabokra vágynak, azoknak érdemes kipróbálni a gyertyaöntés házilag hobbit. Ezt az elfoglaltságot nagyon könnyű megszeretni. Ehhez a nagyszerű hobbihoz azonban mindenképpen be kell majd szerezni pár segédeszközt és tartozékot.

Szükség lesz egy jó minőségő gyertyaöntő edényre, kanócra, viaszra és formákra. A gyertyaöntés házilag kivitelezésekor a díszítéséhez beszerezhetünk színezőket, szárított virágokat, gyöngyöket és illóolajokat. Ezeket a kiegészítőket azonban csak akkor vessük be, amikor már magában a készítési folyamatban szereztünk némi rutint. Alapanyaga a paraffin viasz, ami olcsó, ráadásul rendkívül sok színben és illataromával kapható.

Méhviaszt is használnak gyertyakészítéshez, viszont a parafinnal ellentétben, ezt nem színezik és nem illatosítják, valamint a formálása is kicsit nehézkesebb. Több kézműves boltban kapható az úgynevezett viaszgranulátum. Ezt a felolvasztás után ugyanúgy kell használni, mint a paraffinból készült változatát. Az érdemi munka a forma, valamint a kanóc előkészítésével kezdődik.

Az egyenletes égéshez nélkülözhetetlen, hogy a kanóc középen legyen. Ezután történik az alapanyag felolvasztása. Felforralni tilos! A megolvadt paraffint színezhetjük és illatosíthatjuk. Ezt követően töltsük bele a kiszemelt formába és várjuk meg türelmesen, amíg megszilárdul. A fent leírtakból is látszik, hogy a gyertyaöntés házilag egyáltalán nem bonyolult.