Nem elhanyagolható az akvarell papír összetétele!

akvarell papír
Akvarell papír

A festészetnek nagyon sokféle formája létezik. Ennek megfelelően, többféle technikáról és alapanyagokról beszélhetünk. Amikor vízfesték kerül a kezünkbe, akkor szerencsés, ha az előttünk lévő felület, amire dolgozni tudunk, az akvarell papír. Ennek kiemelt jelentősége van a gyakorlatban, ugyanis egy alapvetően nedves alapon működő festészeti eljárásról van szó.

Nemcsak a színezőanyag az, ami folyadékban oldódik, mert az ideális eldolgozáshoz a felületet is elő kell nedvesíteni megfelelő mértékben. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az akvarell papír optimális mértékben reagáljon a folyadékra. A hagyományos papírok estében fa cellulózzal találkozunk, de az akvarell papír kifejezetten gyapot cellulózt tartalmaz, ami könnyebben befogadja a vizet.

Amennyiben tudjuk, hogy mivel szeretnénk dolgozni, akkor itt a remek lehetőség arra, hogy beszerezzük a megfelelő termékeket a célra! A muveszellato.com oldalon minőségi választékot találunk akvarell papír tömbök és ívek formájában egyaránt. Gondoskodjunk elegendő tartalékról, hogy a hiány ne jelentsen akadályt az alkotásban!