Nem mindig kapható a pékségben gluténmentes péksütemény

A gluténmentes péksütemény ritka
A gluténmentes péksütemény ritka
A gluténmentes péksütemény ritka

A friss kenyér vásárlása sok esetben egy helyi pékségben történik. Amikor már évek óta járunk ugyanabba a kis helyiségbe, nem kizárt, hogy már ismernek is bennünket, és tudják, mikor mire van szükségünk. Előfordulhat azonban, hogy egy idő után olyan termékeket kell fogyasszunk, mint a gluténmentes péksütemény, ami nem biztos, hogy kapható a sarki pékségben.

Ilyen esetekben jól jöhet az internet segítsége, ahol több olyan webáruház is található, ahol akár rendelésre készítenek számunkra megfelelő finomságot, és azt akár házhoz is szállítják. Amennyiben azonban úgy döntünk, hogy van elég időnk és kedvünk, akkor magunk is elkészíthetjük azt a süteményt, amire éppen vágyunk.

Ehhez első lépésben be kell szerezzünk olyan alapanyagot, amely megfelelő a számunkra. Sok olyan növény van, melynek a magjait megőrölve készíthető gluténmentes péksütemény. Ezek az alapanyagok egyáltalán nincsenek tőlünk elérhetetlen távolságra, mert majdnem minden nagyáruház polcain megtalálhatóak, vagy akár az interneten böngészve is megrendelhetőek.