Nem ördöngösség a csempe körkivágó használata

gyémánt körkivágó
Gyémánt körkivágó

Néhányan, a szakmájukból adódóan rá vannak szorulva arra, hogy rendszeresen szétnézzenek a professzionális szerszámok között, míg mások csak hobbi szinten barkácsolnak, de nem restek befektetni a magas minőségbe. A gyakorlati tapasztalatok alapján, a csempe körkivágó használata egyre inkább elengedhetetlenné válik. Ez nem véletlen, ugyanis az évek során, a különféle burkolóanyagok sokkal keményebbé váltak.

Kezdetben a mázas kerámialapok kimondottan puhák voltak, de a természetes kövek megjelenésével egy teljesen más helyzet állt elő, amik esetében már csak gyémántszerszámokkal lehet boldogulni. Mindemellett pedig a lyukfúró készlet olyan egyedi átmérőket kínál, amikkel egyetlen menetben lehet elérni a kívánt eredményt. Akkor lássunk először egy profi eszközt, amivel felvértezve magunkat, nem sok akadály állhat az utunkba!

A csempe körkivágó használata lépésről lépésre

Adott a lap, amit alakítani kell és megvan hozzá a tökéletes lyukfúró. Hogyan tovább? Bár a legtöbb esetben megoldható a fúróra való felszerelés, HEX csatlakozó közbeiktatásával, de a nagyobb stabilitás érdekében, általában sarokcsiszolón keresztül történik a csempe körkivágó használata, M14-es csatlakozással.

Amennyiben már felragasztott lapot készülünk átfúrni, akkor jelöljük be előre a pontot és óvatosan kezdjünk neki a folyamatnak! Ha elreped a felület, akkor bizony komoly munka vár ránk, de erre viszonylag ritkán kerül sor. Mindig indítsuk el a fúrást és csak az után közelítsünk a lap felé, 45 fokos szögben tartva a fejet.

Az érintést követően kezdjük el körkörösen mozgatni a szerszámot, majd lassan haladjunk előre, mindenféle erőltetés nélkül. A fúró teszi a dolgát és megközelítőleg 1-2 perc alatt még az igen vastag lapokon is áthatol. Látható tehát, hogy a csempe körkivágó használata nem bonyolult feladat, de azért jól jön hozzá a tapasztalat, amit gyakorlat közben szerezhetünk meg. Milyen átmérőre lehet szükségünk?

Kapható gyémánt körkivágó az igazán kemény anyagokhoz

Amikor professzionális munkára van szükség, akkor jó, ha van a közelben egy szakember vagy legalább megfelelő szerszám, amire lehet támaszkodni. Teljesen alapvető feltevés, ami kiválóan megállja a helyét, hogy a minőségi eszközök segítségével még a kezdők is kiváló eredményt tudnak elérni. A lézerhegesztett szegmenssel rendelkező gyémánt körkivágó tökéletesen megfelel ennek a kritériumnak. A TLS MONSTER egyértelműen csúcsminőségű lyukfúró, amibe megéri befektetni.

Legyen az márvány, beton, vagy az egyik legellenállóbb természetes anyag, ami a fekete gránit, egyik sem képes ellenállni. Ez a gyémánt körkivágó remekül megőrzi az integritását, legyen szó vizes vagy száraz munkavégzésről.

A speciális mátrix kötés, amiben az ipari gyémántszemcsék találhatóak, gondoskodik a kiemelten hosszú élettartamról, ami gyorsan megtérülővé teszi a terméket. A tervezők még oldalvédelemmel is ellátták a gyémánt körkivágót, amit vákuumforrasztással biztosítottak. A gyors és eredményes lyukfúráshoz nehezen találnánk ennél jobb megoldást.

Most, hogy ismerjük a megfelelő márkát és típust, a beszerzés után csak a csempe körkivágó használata marad hátra. Az alkalmazás során viszont tényleg figyelni kell néhány apró részletre, ami döntő jelentőségű lehet a végeredmény szempontjából.

A lyukfúró készlet igény szerint választható

Nem mindegy, hogy a csempe körkivágó használata életvitelszerűen történik vagy csak alkalmanként van szükség rá. A lyukfúró készlet kiváló befektetés olyankor, ha rendszeresen dolgozunk a különféle átmérőjű fúrófejekkel. A 12 mm alattiak általában a kábelek átvezetésénél, menetes szárak, tiplik, csavarok helyének előkészítésére szolgálnak.

A 20-50 mm közöttiek a fűtéshez és vízvezetékekhez ideálisak, míg a 60 mm-nél kezdődnek a villanyszerelvények elkészítésének helyei, mint a konnektorok, kapcsolók. A lyukfúró készlet ennek megfelelően tartalmazza a megfelelő darabokat. A burkolatszintezo.hu weboldalon kiváló ár-érték arányban érhető el több szett, alumíniumból készült kofferben.

Mire figyeljünk még a csempe körkivágó használata közben?

Amennyiben cél, hogy a csempe körkivágó minél tovább használatban legyen, akkor érdemes figyelmet szentelni a fokozott hűtésre. Ezt vízadagolással lehet a legegyszerűbben elvégezni. A nagyobb fejek belsejébe egy nedves szivacs is beszorítható, illetve kapható speciális hűtőgyanta, TLS WAX formájában, ami segíthet kitolni az élettartamot.