Önállóan működik az okos redőny

Alumínium redőny
Alumínium redőny

A fejlesztő mérnököknek és informatikusoknak mindig kihívás valami olyan újdonságot alkotni, ami eddig nem volt. Az okos redőny pedig szintén az ilyen házak része. De ebben az esetben nemcsak a programozásról és a távolról történő irányításról szól a dolog, hanem arról is, hogy fény- és hő-érzékelők segíti az okos redőnyt abban, mikor emelkedjen és ereszkedjen.

Ha túl sok a fény és túlságosan meleg van, akkor leeresztik magukat, majd ahogy hűvösebb lesz, ismét felemelkednek, hogy alkonyatkor ismét aláereszkedjenek.

Ha napközben hirtelen elsötétül az ég és megemelkedik a páratartalom, megerősödik a szél, azonnal leereszkednek. Ez természetesen az okos redőny esetében nem függ attól, hogy a tulajdonos otthon tartózkodik vagy nem. Éppen ez a lényegük, hogy egy programozás után az okos redőny önállóan teszi a dolgát.

Az évszakok változásával érdemes átállítani a megfelelő hőmérsékleti és fényviszonyoknak. Ugyanis a beállításuktól függ, hogy miként működnek majd. Ajánlott fontolóra venni a beszereltetését, mert a tulajdonságait vétek lenne kiaknázatlanul hagyni.