Orosz vodkák őszi búzából

orosz vodkák
orosz vodkák

A vodka Oroszországnak olyan, mint a bor Franciaországnak. Az országban optimális talajok vannak a gabonatermesztéshez, és különböző beszámolók bizonyítják, hogy már a 14. században is gyártották ezt az italt. Az orosz vodkák elterjedt szeszes italok, nemcsak saját hazájukban, hanem szerte Európában is.

Az orosz vodkák kendőzetlenül merészek és fűszeresek, enyhén olajos textúrával. Ez a „Russian Standard” helyi forrásból származó őszi búzából és lágy jeges vizekből származik, négyszer szűrik át faszénen az elkészítéskor. A Zyr az egyi legismertebb fajtája, amit leginkább hidegen szürcsölnek, de még jobb, ha szobahőmérsékletűre melegszik.

Ez az ital a Moszkvában termesztett őszi búzának és rozsnak köszönhetően édes marad, ellentétben más erős gyógyhatású jegyekkel. Szibériában a Husky nem pusztán egy híres kutyafajta, hanem egy ital is. Ez a márka hidegszűrési eljárást alkalmaz a nedűjéhez. Az Északi-sarkkörből származó kristálytiszta vizet használ, ami olyan hihetetlen ropogósságot kölcsönöz az orosz vodkáknak, ami megismételhetetlen.