A pálinka az étkezések fontos része

Pálinka
Pálinka
Pálinka

Rengeteg turista látogat azért hazánkba, hogy megkóstolja a helyi jellegzetes ételeket és italokat. A halászlé, a töltött káposzta és a gulyás mellett, a pálinka is jól fogy ilyen helyzetekben. Ez nem véletlen, ugyanis van egy olyan jó tulajdonsága, hogy serkenti az emésztést, valamint javítja az étvágyat. Ha ez utóbbira nincs is szükség az ízletes falatok láttán, az emésztés segítésére viszont szükség lehet, a sok fűszeres és zsíros étel után.

Mivel a gyümölcsökből készült pálinka is szerves részét képezi a magyar gasztronómiának, így nem feledkezhetünk meg erről sem, amikor külföldi vendégeket fogadunk, akik érdeklődést mutatnak a kultúránk és a hagyományaink iránt.

Nemcsak úgy segíthetünk nekik megismerni az értékeinket, hogy megkínáljuk azokkal, hanem el is mesélhetjük nekik, hogy miként állítják elő ezeket az italokat. Fontos meggyezni ilyenkor azt is, hogy a pálinka eredetvédett ital, éppen úgy, mint Franciaországban a cognac. Ezért csak a hazánkban előállított gyümölcspárlatokat forgalmazhatják ezen a néven.