Páramentesítő készülék használata az egészségesebb levegőért

páramentesítő készülék
páramentesítő készülék

Az új építésű lakások esetében gyakran felmerül az a probléma, hogy a falakon megjelenik a penészesedés. Erre nyújt kiváló megoldást a páramentesítő készülék. Egyébként ezt a roppant kellemetlen és egészségtelen jelenséget az okozza, hogy az ablakok és a falak túlságosan jó szigetelése miatt, a légtérben felgyülemlik a pára és lecsapódik a falakon, ami kedvez a penészspóráknak.

Ez nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem komoly egészségügyi panaszokat is előidézhet. Éppen ezért nem szabad félvállról venni a problémát, és minél hamarabb meg kell szüntetni a penész kialakulásának kedvező körülményeket. A páramentesítő készülék a légtérben található felesleges párát összegyűjti és a tartályába vagy a lakás lefolyórendszerébe vezeti.

A kívánt érték beállításával a készülék automatikusan szinten tartja a helyiség levegőjének páratartalmát. Az ideális páratartalom 30% és 60% között kell legyen, az ennél nedvesebb közegben hamar megjelenhet a penész. Fontos tehát, hogy páramentesítő készülék használatával ideális, egészséges környezetet teremtsünk az otthonunkban.