Pormaszk speciális kialakítással

Pormaszk
Pormaszk

Ha nem szeretnénk a saját egészségünknek ártani azzal, hogy porban dolgozunk, akkor ennek érdekében meg kell tennünk a szükséges óvintézkedéseket. Bizonyos munkahelyeken kötelező a pormaszk viselete, hiszen ennek hiányában az ott dolgozó személyek súlyos egészségkárosodást szenvednének.

Az építő- és festékanyagokból származó apró részecskék bekerülnek és lerakódnak a légutakba, amelyek a legjobb esetben csak irritálni kezdik a nyálkahártyát, kellemetlen, kaparó, égő érzést okozva, de ennél súlyosabb következményei is lehetnek. A pormaszkkal minden ehhez köthető kellemetlenség elkerülhető.

Ennek köszönhetően, a sűrű porfelhő nem fog akadályozni a munkavégzésben. Kerámialapok csiszolásakor és vágásakor különösen nagy por keletkezik, kiváltképp zárt tértben.

Ebben az esetben még egy jól szellőző helyiségben is fontos a maszk viselése. A falak vésésekor, bontásakor is nagymennyiségű porra lehet számítani. Hogyha nem szeretnénk végigköhögni az elkövetkező napokat, akkor jobban járunk, ha pormaszkban dolgozunk. Előbb győződjünk meg arról, hogy milyen anyagokat kell kiszűrnie a pormaszknak, majd csak ezután rendeljünk!