Propolisz tinktúra csodás hatásokkal

propolisz tinktúra
propolisz tinktúra

A propolisz természetes immunerősítő, amiben rengeteg gyógyhatású anyag található. Alapja egy növényi balzsam, amit a méhek különböző növények rügyeiből gyűjtenek össze. A kaptár fertőtlenítésére, szigetelésére használják.

Kesernyés íze miatt, propolisz tinktúra formájában tudjuk alkalmazni vagy propoliszos mézzel vihetjük be a szervezetünkbe. A propolisz tinktúra az egészség megőrzésére, gyulladások csökkentésére, a fájdalom csillapítására is alkalmazható. Ahogy a méheket és a kaptárt védi a gombák, vírusok, kórokozók ellen, úgy az emberi szervezetet is. Menstruációs fájdalmakra, prosztatagyulladásra, húgyúti fertőzések kezelésre is alkalmazzák. Felveszi a harcot a lázzal, légúti megbetegedésekkel.

Szabályozza a vérnyomást, értágító és vércukorszint csökkentő hatása is van. A propolisz tinktúra természetes antibiotikum. Jótékony hatása évezredek óta ismert. Kúraszerűen ajánlott alkalmazni kockacukorra, kávéba, joghurtba csepegtetve. Alkoholtartalma miatt, a várandósság esetén nem ajánlott.