Rajzszén a különleges alkotásokhoz

rajzszén
Rajzszén

A szenet már az ősidőkben is használták rajzeszközként. Bizonyára igen jól működött és működik azóta is, hiszen rajzszén ma is létezik. Valóban lehetséges szénnel rajzolni? A válasz igen, bár a használata nagyobb gyakorlatot és odafigyelést igényel, mint a grafitceruzák esetében. Nem meglepő ennek tudatában, hogy a festői alkatú emberek általában könnyebben ráéreznek a szén használatára.

A használatának egyik előnye, hogy a szénnel nagyon szép, érzékeny, kontrasztos, mély hatású képeket lehet alkotni. A rajzszén a grafittal szemben játszi könnyedséggel eldolgozható, sokkal egységesebb hatás érhető el vele, rövidebb idő alatt.

Némi hátránya is van, azonban akik mindenképpen ezzel az eszközzel kívánnak dolgozni, azoknak nem lesz akadály, hogy sokkal nehezebb „tisztán” dolgozni vele, valamint az élesebb kontúrok is nehézkesebben kivitelezhetőek. A rajzszén minősége az egyéb eszközökhöz hasonlóan rendkívül fontos, ezért mindenképpen érdemes ezt megbízható helyről beszerezni. A muveszellato.com webshop erre kiválóan alkalmas!