Rum évszázados történelemmel

Minőségi rumok
Minőségi rumok

A zamatában érezhetjük a Karib-térség páratlan hangulatát. A rum története egész régre nyúlik vissza és gyakran a kalózokhoz kötik, hiszen ők is előszeretettel fogyasztották ezt a bódító finomságot.

Abban az időben virágzott a rabszolga kereskedelem, ezért fizetőeszközként is használták. Az évszázadok alatt a Karib-szigetek meghatározó elemévé vált a rum, amit manapság már főként koktélok alapanyagaként szoktak használni. Gyakran karamellel színezik, ám egy idős fajtának alapból sötét színe van. Többek között innen állapítható meg, hogy mennyire nemes az adott ital. Természetesen ebben az esetben is igaz, hogy minél idősebb, annál értékesebbnek számít.

A fehér rum szintén nagyon közkedveltnek számít világszerte, hiszen az íze és az elkészítési módja teljes mértékben megegyezik a sötétebb változatokkal. Viszont az, aki valami igazán különlegesre vágyik, tekintse meg az italneked.hu kínálatát, ahol számos kiváló márka közül válogathat kedvére, a jobbnál-jobb fajták között. Gyakran várják nagyszerű akciók az érdeklődőket. Egy nyári kerti parti alkalmával frissítő finomságnak számítanak a rumból készült koktélok egy kevés jéggel.

Azonban vigyáznunk kell, mivel ezeknek az italoknak elég magas a cukortartalmuk, ezért a kellemes, édeskés íz és a tipikus aroma elfedhetik az alkoholos ízt, ezért könnyen a fejünkbe szállhat. A kínálatban szereplő italok minősége garantált, de ha nem tudunk dönteni, akkor biztosan jól választunk, amennyiben a Havana Club Anejo 15 Year Old Rum, Mezan Trinidad Caroni 1996 vagy a ZacapaCentenario mellett tesszük le a voksunkat.