Sarokcsiszoló többféle anyaghoz

Nagyon egyszerűen és olcsón beszerezhetjük manapság a különféle szerszámgépeket. De mindig figyeljünk rá, hogy a megbízható márkák termékei közül válasszunk!

Való igaz, hogy nem a Hikoki vagy a Makita a legolcsóbb sarokcsiszoló a piacon, de az is biztos, hogy ezekkel az eszközökkel sokkal hatékonyabban dolgozhatunk, mint más olcsó, silány változatokkal. A sarokcsiszolót általában csiszoláshoz és fémek vágásához alkalmazzák. Ehhez ki kell választani a megfelelő vágótárcsát.

Nemcsak a tárcsa összetétele lehet mérvadó a vásárláskor, hanem a mérete is. A 150-230 mm tárcsák már rendszerint a kétkezes sarokcsiszolókkal kompatibilisek.

Az ennél kisebb 115-125 mm átmérővel rendelkező változatok a hagyományos sarokcsiszolókhoz készülnek. A tárcsák színjelölése alapján könnyen megtudhatjuk, hogy melyik mire való. A kéket fémvágáshoz, a pirosat csiszoláshoz és a zöldet csempe, cserép, tégla vágásához használhatjuk. A modern változatok bizonyos modelljei szénkefe nélküli kivitelben készülnek. Ez minimalizálja a szervizigényt és jelentősen növeli a szerszám élettartamát.