Seiko, avagy a vasutasok kedvenc márkája

Seiko
Seiko

A karórák világában néha hallani olyan lebilincselő meséket, amelyek arról regélnek, hogyan küzdette fel magát egy-egy olyan, manapság nagymenőnek számító márka a nemzetközi ranglistán, mint a japánok nagy büszkesége. Az 1881-ben napvilágot látott Seiko, Hattori Kintaro nevéhez köthető.

A töretlen népszerűségnek örvendő óramárka ma is az említett úriember hagyatékát képezi, ugyanis jelenleg az ükunokája ül a Seiko vállalat elnöki székében. A kezdetben nagyobb méretű órák gyártásával foglalkozó cég hamar áttért a karórák készítésére, majd az ipar és a technológia rohamléptékű fejlődésének köszönhetően, egyetlen csapásra híres lett szerte a világban.

Ez a szóban forgó nagy robbanás a vasút népszerűségével köthető össze, ami nem kevés akkurációt és pontosságot követelt a mozdonyokat irányító személyektől. A Seiko társ volt ezen a téren és tökéletesen kimaxolta a pontosság, a megbízhatóság fogalmát. Napjainkban sincs ez másként, ezért, ha éppen óravásárlás előtt áll, ajánlott bizalmat szavazni a Felkelő Nap országából származó órának.