Sokat fog segíteni a válási mediátor

válási mediátor
Válási mediátor

Azzal mindnyájan tisztában vagyunk, hogy ahol 1 főnél több található, ott előbb-utóbb nézeteltérések is felmerülhetnek. Szerencsés esetben nem bonyolult az ügy és gyorsan megoldódik, azonban vannak olyan esetek, amikor egyik fél sem enged és végtelen hosszúra elnyúlik a vita. Amennyiben ez az üzleti életben fordul elő, úgy az üzleti mediáció nélkülözhetetlen az eredményes problémamegoldáshoz.

A pártatlan vitarendező igénybevétele gyors, rugalmas és költséghatékony, így mindenképpen eredményesebb végkimenetellel kecsegtet, mintha magunk próbálnánk megoldani a dolgokat. Az üzleti mediáció során nemcsak a vitarendezés a cél, hanem a felek közötti korrekt és jó kapcsolat fenntartása is. Ez pedig, mint azt bizonyára tudja, igen fontos az üzleti életben, hiszen nyilván nyomós oka volt annak, hogy elkezdtek együtt dolgozni. Az üzleti mediáció akkor is igénybe vehető, amikor egy cégen belül merül fel valamilyen probléma.

Legyen szó sztrájkról, bértárgyalásról, esetleg két kolléga nézeteltéréséről. Mindenképpen érdemes legalább az árajánlatot bekérni, ugyanis meg fogja látni, valóban jó árakkal dolgozik a szakember. Erre szükség is van, hiszen nemcsak a hivatali életben szokták igénybe venni a szolgáltatását, ugyanis válási mediátor szerepet szintén vállal. Ez már egy jóval kényesebb terület, ami fokozott empátiát kíván, hiszen messze több érzelem játszik közre.

Különösen akkor érdemes a válási mediátor segítségét kérni, amikor gyermekek is vannak, hiszen legyen a házastársak között bármekkora is a nézeteltérés, a lényeg mégis csak az kell legyen, hogy a kicsik ne sérüljenek a procedúrát megélve. Ehhez pedig az kell, hogy a szülők ne csak a válás ideje alatt viselkedjenek tudatos felnőtt módjára, de utána is képesek legyenek megőrizni a jó kapcsolatot. Olcsóbb, gyorsabb és fájdalommentes, ha a válási mediátor segítségét vesszük igénybe, hiszen a pártatlan problémamegoldó hideg fejjel képes megoldani a helyzetet. Bár a válást megélve hihetetlennek tűnik a gondolat, még a win-win helyzetre is jó esély van.